Cheers na lásku!

Osobně nyní Valentýn neslavím, moje srdce romantika u této tradice ale vždy zaplesá! Pokud tedy můžeme Valentýn nazývat tradicí. Až do nedávna jsem si mylně myslela, že je tento svátek americkou záležitostí. Zcela náhodou jsem si přečetla několik legend, které se ke vzniku vážou. Jedna z nich sahá až do 3. století. Podle ní vykonával ve starověkém Římě službu kněz, sv. Valentýn. Tehdejší panovník zastával názor, že lepšími vojáky jsou nezadaní a nesezdaní muži, a tak vydal zákaz oddávání mladých mužů. Kněz lásce fandil, sám se zákazem nesouhlasil, a tajně mladé páry oddával. Byl odhalen a odsouzen k smrti. Zemřel 14.2.

Až novodobé dějiny daly Valentýnu větší romantický nádech. Angličtí a francoužští králové si například najímali básníky, kteří psali k této příležitosti básně. Věděli jste, že právě toto se tenkrát stalo vzorem pro psaní milostných vzkazů mezi obyčejnými lidmi? A co vy? Napsali jste někdy někomu "valentýnku"? Přiznávám, že já ne. Možná je letos čas to napravit, co myslíte? :)

Osobně mám ráda malá, romantická gesta: vzkazy, básničky, květiny, příjemnou večeři při svíčkách a to klidně v prostředí domova, sexy spodní prádlo, nebo cokoliv jiného - osobního co druhému ukáže, že vám na něm záleží a zároveň, že ho dobře znáte.                   

Nebudu lhát! I když jsem duší romantik, dárky mám hodně ráda! Hlavně ty zážitkové! :) A tak jsem Vám na konci tohoto článku připravila malou inspiraci. ,o)

Pokud jste tento Valentýn stejně single jako já, pojďme společně nadělit mix lásky a radosti někomu blízkému: mamince, sestře, kamarádce... slečně co vám udělá kávu v kavárně...

 

Nezapomeňte! Lásky není nikdy dost!

 

TIPY 

1. Pár dní v zahraničí

Už vás někdy napadlo, zaparkovat auto na letišti a koupit letenku podle toho kam to zrovna letí? Možná je to spíš dobrodružné než romantické, ale i takový může být Valentýn. A kdo říká, že na konci cesty nemůže být večeře při svíčkách! Rozhodně by to byl zážitek. A zážitky ty nám nikdy nikdo nevezme! No ne? :)

 

2. Wellness pobyt

Privátní wellness je podle mého vždy dobrá volba a na Valentýna to platí dvojnásob! Kousek od Liberce máme nádherný Resort Kovárna Frýdštejn s luxusním wellness, stylovým ubytováním a zážitkovou restaurací. Mrkněte na jejich IG, toto místo vás rozhodně dostane. :)

page0 23 zdroj: www.resortkovarna.cz

3. Večeře

Skočte koupit dobré víno, sestavte si play list vašich oblíbených písniček, kupte pár svíček, oblékněte si něco pěkného (čti sexy) a uvařte něco rychlého a dobrého.:) Můj oblíbený recept jsou máslové špagety s krevatami od Neplecha na plechu!

 

4. Pokud na Valentýna nemůžete být se svou milovanou osobou, překvapte ji! Kurýr za vás květinu se vzkazem velmi rád doručí, nebo jen prostě zavolejte... :)

 

5. A pokud se nějaký kousek z naší limitované valentýnské kolekce stane součástí vašeho dne, udělá nám to velkou radost! :)

 page0 25

 

 

Cheers na lásku! Petra

spoluzakladatelka BePink.cz a jedna z #bepinkgirls

Ráda o vás uslyším! Napsat mi můžete na petra@bepink.cz